e-mail

Valmistuin Helsingin yliopistosta 1999 pääaineenani kotimainen kirjallisuus. Valmistumisen jälkeen olen opettanut suomen kieltä ja viestintää ammattikorkeakouluissa ja luovaa kirjoittamista ja lyriikkaa useissa toisen asteen oppilaitoksissa. Olen toiminut myös kirjallisuuskriitikkona ja harrastajakirjoittajien ohjaajana, ja kirjoittanut samalla koko ajan myös itse novelleja ja runoja. Voitin Lahden Runomaratonin 1998 (Sininen ikkuna, neljäs runo) ja 2001 sain samasta kilpailusta kunniamaininnan (Vihreä, kolmas runo).

Olen piirtänyt ja valokuvannut pikkutytöstä lähtien ja osallistunut hiilipiirroksin, pastellein ja valokuvin mm. nuorten kuvataiteilijoiden ryhmänäyttelyihin Joensuussa (1984) ja Jyväskylässä (1985). Valokuvaajanakin olen ensisijaisesti sanataiteilija. Käytän kameraa kirjoittamisen välineenä: rajaan ja leikkaan kuvaukseni kohteita, jätän pois tarpeetonta ja luotan kuvien takana piilevien ajatusten voimaan paljastaa olennainen.

SININEN IKKUNA (1999) on lyyrinen taideteos, joka on ollut esillä Laterna Magican kirjagalleriassa Helsingissä. Valokuvissa kurkistetaan lapsuusmuistojen aarrekammariin: niissä näyttäytyy idyllinen lapsuuden miljöö, joka pyrkii kietomaan mielen nostalgiaan. Kuviin liittyvät runot kuvastavat samaa mielenmaisemaa lapsen näkökulmasta. Kuvat 1, 3, 8, 9 ja 10 on ostettu Saastamoisen Taidesäätiölle.

Myös VIHREÄ marras (2000) on ollut esillä Laterna Magicassa. Näyttelyn kuvat ja tekstit syntyivät läheisen kuoleman synnyttämässä surussa ja ne rakentavat tutkielmaa kuolevaisesta, jonka sisimmässä elää kuitenkin jokin ikuinen. Kuvat pyrkivät jättämään hyvästejä sille, minkä on väistyttävä ja etsimään uskoa tulevaan, mistä ei välttämättä vielä näy edes merkkejä.

VOIMA AA! (2004) on pelon voittamisesta kertova lyhyt tutkielma, josta tässä on mukana kaksi kuvaa ja VALO K (2004) humoristinen kooste valokuvauksen sisimmästä olemuksesta, josta siitäkin on tässä kaksi kuvaa.

Kiteitä

alkuun